Το ΕΛΚΕΔ στη συνεδρία του IEEE IGARSS 2024 με θέμα “Financing the Future: Fostering Innovation in Space Technologies”

Το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος διοργανώνει μια δυναμική συνεδρίαση στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium (IGARSS) στην Αθήνα, από 7 έως 12 Ιουλίου 2024. Η συνεδρία μας, με τίτλο “Χρηματοδότηση του Μέλλοντος: Ενίσχυση της Καινοτομίας στις Διαστημικές Τεχνολογίες μέσω Διαφορετικών Μηχανισμών Χρηματοδότησης” (CCS.41), υπόσχεται να είναι ένας τόπος συνάντησης ιδεών και καινοτομιών. 

Σχετικά με τη Συνεδρία: Στον ταχέως εξελισσόμενο διαστημικό τομέα, η κατανόηση και η αξιοποίηση διαφορετικών μηχανισμών χρηματοδότησης είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή η συνεδρία θα πραγματευτεί τον περίπλοκο μηχανισμό και τις επιλογές χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμες σε διαστημικές εφαρμογές. Αναμένεται να συγκεντρωθεί ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων – από Διαστημικές Υπηρεσίες και κορυφαίες εταιρείες του κλάδου μέχρι εξέχοντα ερευνητικά ινστιτούτα – για να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. 

Γιατί να παρευρεθείτε; 

  • Ανακαλύψτε πώς τα σημαντικά προγράμματα και οι συνεργασίες τροφοδοτούν την καινοτομία της διαστημικής τεχνολογίας. 
  • Αποκτήστε γνώσεις για επιτυχημένα μοντέλα χρηματοδότησης, όπως συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματικά κεφάλαια (venture capital) και προγράμματα ESA. 
  • Ανταλλάξτε απόψεις με ειδικούς που θα παρουσιάσουν προκλήσεις και επιτυχίες από χρηματοδοτήσεις στον τομέα του διαστήματος. 
  • Μάθετε από σε βάθος μελέτες και εξερευνήστε νέους τρόπους για επενδύσεις και έρευνα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου. Οι Community-Contributed συνεδρίες είναι διαθέσιμες εδώ.  

Σημαντικές Ημερομηνίες: 

  • Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 5 Ιανουαρίου 2024 
  • Ειδοποίηση Αποδοχής: 15 Μαρτίου 2024 
  • Αποδεκτή προθεσμία εγγραφής εγγράφου: 30 Μαΐου 2024 
  • Συνέδριο IGARSS 2024: 7 – 12 Ιουλίου 2024 

Ζητάμε συνεισφορές που προσφέρουν νέες προοπτικές και νέες προσεγγίσεις στη χρηματοδότηση της διαστημικής τεχνολογίας. Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας είτε ανερχόμενο ταλέντο στο χώρο, σας προσκαλούμε να συνεισφέρετε με τα ευρήματα και τις απόψεις σας. 

Υποβάλετε την περίληψή σας και γίνετε μέρος αυτής της πρωτοποριακής συνεδρίας. Ας διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της εξερεύνησης και της καινοτομίας στο διάστημα!