Επιστημονικό Προσωπικό

Θανάσης Κάρμας

Διαστημικά Συστήματα Δεδομένων

Απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. στην Γεωπληροφορική από το Διεπιστημονικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του ΕΜΠ. Έχει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και ερευνητικό τομέα σε εφαρμογές Big Data Analytics, Παρατήρησης της Γης, και Γεωπληροφορικής καθώς και στον σχεδιασμό και υλοποίηση Cloud based υπηρεσιών, κατανεμημένων βάσεων δεδομένων και Web GIS συστημάτων με υψηλές απαιτήσεις ορθής λειτουργίας και διαθεσιμότητας. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος για τη διαχείριση δεδομένων με αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα και σε έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει συντονίσει μικρού και μεσαίου μεγέθους ομάδες μηχανικών λογισμικού και δεδομένων.

Μάθετε Περισσότερα

Δημήτρης Μπληζιώτης

Δορυφορική Παρατήρηση της Γης

Απόφοιτος της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. στην Γεωπληροφορική από το Διεπιστημονικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του ΕΜΠ. Έχει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και ερευνητικό τομέα σε εφαρμογές Παρατήρησης της Γης, Γεωπληροφορικής, Data mining/machine learning, Imagery Intelligence (IMINT), Geospatial Intelligence (GEOINT) και διαχείρισης μεγάλης κλίμακας έργων χαρτογράφησης για εφαρμογές Άμυνας, Ασφάλειας και Κρίσιμων καταστάσεων. Έχει εργαστεί και διαχειριστεί παραπάνω από 25 έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ESA, EC, COPERNICUS, EDA, FRONTEX, SATCEN), έχει συντονίσει τεχνικές ομάδες μεσαίου μεγέθους (30 ατόμων), έχει συμβάλλει στον καθορισμό επιχειρηματικών χαρτών πορείας (roadmap) ετερογενών ιδιωτικών εταιρειών και έχει συμμετάσχει στην τεχνική τεκμηρίωση και αξιολόγηση 6 δορυφορικών αποστολών παρατήρησης της Γης.

Μάθετε Περισσότερα

Μανόλης Μυλωνάκης

Διαστημικά Συστήματα

Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος τίτλου M.Sc. Wireless Communications του Πανεπιστημίου Southampton. Έχει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και ερευνητικό τομέα, δούλεψε επί σειρά ετών στην Airbus Defence & Space σε Αγγλία (Portsmouth) και Γαλλία (Τουλούζη) με αντικείμενο το RF/Telecom Engineering, Antenna Design, MW Instruments & Radars, Assembly Integration & Testing. Ακόμη δούλεψε ως ΑΙΤ Engineer στις εγκαταστάσεις της ESA στην Ολλανδία με τους δορυφόρους GNSS Galileo. Έχει συμμετάσχει στις παρακάτω αποστολές/προγράμματα: MetOp-SG, Sentinel-1 C&D, OneWeb, Radar for Zephyr, WIVERN, EutelSat Quantum, Inmarsat 6 και σε πληθώρα ερευνητικών δραστηριοτήτων/ προγραμμάτων Η2020. Έχει συντονίσει μικρού και μεσαίου μεγέθους ομάδες μηχανικών και τεχνικών.

 

Μάθετε Περισσότερα

Δημήτρης Μυλωνάς

Διαστημικά Συστήματα

Διπλωματούχος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαστημική Mηχανική του Πανεπιστημίου Surrey. Έχει δουλέψει επί σειρά ετών (10 και πλέον) στην Airbus Defence & Space σε Γαλλία (Τουλούζη) και Αγγλία (Stevenage) ως μηχανικός λογισμικού, υπεύθυνος λειτουργικού ελέγχου, υπεύθυνος μελετών GNC και αρχιτέκτονας συστημάτων λογισμικού. Έχει συμμετάσχει στις αποστολές ExoMars Rover Vehicle, Sample Fetch Rover και Lagrange L5 και εργάστηκε ως υπεύθυνος ελέγχου του κεντρικού λογισμικού πτήσης της αποστολής Solar Orbiter, συντονίζοντας ομάδα 15 τουλάχιστον μηχανικών. Έχει εργαστεί σε έργα έρευνας και ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα, καθώς και στο κέντρο τεχνολογίας της ESA (ESTEC) στην Ολλανδία.

Μάθετε Περισσότερα

Χρήστος Παπαχρήστος

Οικονομικός Σύμβουλος

Ο Δρ. Παπαχρήστος είναι κάτοχος BEng στη Μηχανική Αεροδιαστημικών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο, MSc στη Μηχανική Δορυφορικών Επικοινωνιών από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Cardiff Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο και διδακτορικό δίπλωμα στη μετάδοση μικροκυμάτων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο Δρ Παπαχρήστος έχει εκτενή εταιρική εμπειρία σε Ελλάδα και ΗΑΕ σε θέσεις ανώτατες διοίκησης στον τομέα των Δορυφορικών Επικοινωνιών και του Διαστήματος. Ο Δρ. Παπαχρήστος είναι συγγραφέας 13 δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια.

Ανεζίνα Σολωμονίδου

Διαστημικές Επιστήμες και Εξερεύνηση του Διαστήματος

Η Δρ Ανεζίνα Σολωμονίδου είναι πλανητολόγος που ειδικεύεται στην πλανητική γεωλογία και ερευνά τους δυνητικά κατοικήσιμους κόσμους του ηλιακού μας συστήματος. Έχει αποκτήσει το διδακτορικό της τίτλο στην Αστρονομία και Αστροφυσική από το Αστεροσκοπείο του Παρισιού στη Γαλλία. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA και στο Caltech στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στις αποστολές Cassini-Huygens και Europa Clipper, όπως και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) στη Μαδρίτη, όπου εργάστηκε για την προετοιμασία της νέας διαστημικής αποστολής της ESA, JUICE. Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και κεφάλαια σε βιβλία και περισσότερες από 10 εκθέσεις της μορφής Whitepaper προς τη NASA και ESA. Η Δρ Σολωμονίδου έχει προτείνει μια σειρά πλανητικών πειραμάτων και έχει συμβάλει στο σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Πλανητικών Επιστημών (PS) για την Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών (EGU), και είναι μέλος διεθνών συμβουλίων και επιτροπών της NASA, όπου αξιολογούν επιστημονικές προτάσεις για πλανητική έρευνα.

Μάθετε Περισσότερα

Τρύφων Φαρμακάκης

Διαστημικά Συστήματα

Απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. στις Διαστημικές Επιστήμες από το Διεθνές Διαστημικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και ερευνητικό τομέα στους τομείς των Διαστημικών Συστημάτων, Σημασιολογικού Ιστού, Βάσεων Δεδομένων, Συστημάτων Αποθήκευσης Δεδομένων, Κατανεμημένων Συστημάτων, Λειτουργικών Συστημάτων και Ανάπτυξης Λογισμικού. Επίσης αγαπάει την αεροπλοΐα και είναι κάτοχος διπλώματος αεροπλάνου Private Pilot License.

Μάθετε Περισσότερα

Δημήτριος Χριστόπουλος

Δορυφορικές Επικοινωνίες και Ολοκληρωμένες Εφαρμογές

Ο Δημήτριος Χριστόπουλος έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Αθήνα, Ελλάδα, το 2010 και το Διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, το 2014. Στις αρχές του 2016, εντάχθηκε στα Τεχνικά Εργαστήρια της Newtec, στο Βέλγιο, που αργότερα μετονομάστηκε ως STEngineering, iDirect. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Δρ. Χριστόπουλος έχει διαχειριστεί πολυάριθμα προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης της ESA, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εθνικής χρηματοδότησης για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή συστημάτων δορυφορικών επικοινωνιών επόμενης γενιάς. Είναι συν-εφευρέτης 4 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την επεξεργασία ψηφιακών σημάτων δορυφορικών επικοινωνιών, συγγραφέας περισσότερων από 30 επιστημονικών άρθρων και έχει υπηρετήσει ως εκπρόσωπος βιομηχανικής τυποποίησης (ETSI DVB, 3GPP 5G).

Μάθετε Περισσότερα