Το ΕΛΚΕΔ στην 87η ΔΕΘ 

Το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος συμμετείχε με επιτυχία στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ως Φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στεγάστηκε στο Περίπτερο 12, και η έκθεσή του στελεχώθηκε από προσωπικό του Κέντρου, αποτελούμενο από τους:  

  • Ιωάννου Αικατερίνη (Τμ. ΦΠΨ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, ΜΔΕ Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική, Διδακτική, Προγράμματα Σπουδών (ΕΚΠΑ), Διεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης ΕΛΚΕΔ) 
  • Μουτσουρούφη Κωνσταντίνα (Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ, ΜΔΕ Βασικής Φυσικής με ειδίκευση στην Αστροφυσική, Αστρονομία και Μηχανική (ΕΚΠΑ), Επικοινωνία της Επιστήμης, Γραμματεία Προέδρου και ΔΣ ΕΛΚΕΔ) 
  • Μυλωνάκη Μανόλη (ΗΜΤΥ ΠΑΠΑ, ΜΔΕ Ασύρματων Επικοινωνιών (Univ. of Southampton), ΕΕΠ ΕΛΚΕΔ στα Διαστημικά Συστήματα) 
  • Παναγιωτόπουλο Αναστάσιο (ΗΜΜΥ ΑΠΘ, ΜΔΕ στα Αεροναυπηγικά και Διαστημικά Συστήματα (ISAE-SUPAERO), ΕΕΠ ΕΛΚΕΔ σε Εφαρμογές Δορυφορικού Εντοπισμού και Πλοήγησης) 
  • Σταθοπούλου Ελένη (Τμ. Οικονομικής Επιστήμης ΠΑΠΕΙ, MBA-TQM ΠΑΠΕΙ, MBA-Τεχνοοικονομικά ΗΜΜΥ ΕΜΠ, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης ΕΛΚΕΔ) 

Από το ΔΣ του ΕΛΚΕΔ, στην Έκθεση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, Καθ. Ιωάννης Δαγκλής, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ Νίκος Σέργης. Το προσωπικό του ΕΛΚΕΔ ενημέρωσε με επιτυχία τους επισκέπτες της Έκθεσης σχετικά με τους σκοπούς και τις δυνατότητες του Κέντρου, το σχεδιασμό του και τη συνεργασία του με το ΥΨΗΔ αλλά και με φορείς του ελληνικού Διαστημικού Οικοσυστήματος καθώς και ομόλογους φορείς από το εξωτερικό. 

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΔ παρευρέθηκε στην ομιλία του Πρωθυπουργού, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.