Συνέδριο “Γήινα Ανάλογα για μελέτες του Ηλιακού Συστήματος” του ΕΛΚΕΔ 

Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου, πραγματοποιείται το συνέδριο “Γήινα Ανάλογα για μελέτες του Ηλιακού Συστήματος” που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος με την υποστήριξη της European Geosciences Union (EGU), της Europlanet Society, και του Δήμου Μήλου

Το συνέδριο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης πλανητικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και νέων επιστημόνων, σε μια τοποθεσία μεγάλης σημασίας για πλανητικά γεωλογικά θέματα – το νησί της Μήλου στην Ελλάδα. Αυτή η περιοχή έχει υποστεί πρόσφατη ηφαιστειακή δράση και τεκτονισμό, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για τη μελέτη ανάλογων δομών που έχουν παρατηρηθεί στον Άρη, την Αφροδίτη, τον Πλούτωνα, τον Τιτάνα και πιθανά σε εξωπλανήτες. Επιπλέον, η περιοχή παρουσιάζει σημαντική υδροθερμική και φουμαρολική δραστηριότητα, καθιστώντας την ιδανική για τέτοιες μελέτες. 

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, επιστημονικές συζητήσεις και ασκήσεις υπαίθρου, εστιάζοντας στην ανάλυση και παρατήρηση της γεωλογίας και παλαιογεωγραφικής εξέλιξης του νησιού. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της υποστήριξης νέων επιστημόνων, το συνέδριο προσφέρει οικονομική υποστήριξη σε 14 φοιτητές/νέους επιστήμονες.