Ανοιχτή πρόσκληση για Υποτροφίες Έρευνας στη Διαστημική Επιστήμη στην ESA 

Το μεταδιδακτορικό πρόγραμμα Υποτροφιών Έρευνας (Research Fellowship) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) προσφέρει σε νέους επιστήμονες και μηχανικούς τη δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα σε διάφορους κλάδους που σχετίζονται με την επιστήμη του διαστήματος, τις διαστημικές εφαρμογές ή τη διαστημική τεχνολογία. 

Οι Ερευνητικές Υποτροφίες στη Διαστημική Επιστήμη προσφέρουν, συγκεκριμένα, την ευκαιρία να συμβάλει κανείς στην προσπάθεια της ESA να εξερευνήσει το Ηλιακό μας Σύστημα και το Σύμπαν στους τομείς της ηλιοφυσικής, της πλανητικής επιστήμης, της αστροφυσικής και της θεμελιώδους φυσικής. Οι υποτροφίες της ESA παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία να εργαστείτε με επιστήμονες και μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της διαστημικής επιστήμης και να γνωρίσετε από πρώτο χέρι πώς η ESA συνεργάζεται με επιστημονικές ομάδες από όλα τα κράτη-μέλη της για να μεγιστοποιήσει την επιστημονική απόδοση από τις διαστημικές αποστολές της. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 18 Σεπτεμβρίου 2023. (Έλληνες υπήκοοι έχουν δικαίωμα υποβολής). Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα υποτροφιών και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ